| تست بخش اول زیست سال دوم (سری چهارم) |
1) استحکام و چسبندگی تار عنکبوت به دلیل وجود کدام ماده زیستی است؟
1- پلی ساکارید ها 2- پروتئین ها 3- لیپید ها 4- اسید های نوکلئیک
2) اتم های کربن با اتم های عنصر های دیگر چه نوع پبوندی دارد و این پیوند چگونه است؟
1- کووالانسی- قوی 2- هیدروژنی-ضعیف 3- غیر کووالانسی- ضعیف 4- غیر کووالانسی-قوی
بقیه ی سوالات در ادامه ی مطلب...
3)کدام دو مولکول زیستی نسبت به مولکول های غیر زیستی بسیار بزرگ تر بوده و درشت مولکول نامیده می شود؟
1- نوکلئیک اسید، کربو هیدرات 2- آمینواسید، نوکلئوتید ها 3- مونوساکارید، آمینواسید ها 4- نوکلئیک اسید، آمینواسید ها
4) با توجه به واکنش مقابل به ترتیب مورد الف وب کدام است؟
سنتز آبدهی
آب + ب الف + گلوکز
1- فروکتوز، قند شیر 2- گالاکتوز، شکر 3- گلوکز، قند جو 4- گالاکتوز،لاکتاز
5) تنوع مونومر در کدام یک بیش تر است؟
1- گلیکوژن 2- مالتوز 3- لاکتوز 4- سلولز
6) ساده ترین مولکول حیاتی کدام است؟
1- پروتئین ها 2- لیپید ها 3- کربوهید رات ها 4- اسید های نوکلئیک
7) کدام ترکیب فاقد نقش ساختمانی است؟
1- پلی ساکارید 2- لیپید 3- کربو هید رات 4- اسید های نوکلئیک
8) در ترکیب کدام یک مونوساکارید گالاکتوز به کار رفته است؟
1- لاکتوز 2- مالتوز 3- ساکارز 4- فروکتوز
9) کدام هیدرات کربن فقط از واحد های گلوکز تشکیل شده است؟
1- لاکتوز 2- دئوکسی ریبوز 3- گلیکوژن 4- ساکارز
10) گلوکز و گالاکتوز از فعالیت کدام آنزیم به تشکیل می شوند؟
1- آمیلاز 2- ساکاراز 3- لاکتاز 4- نوکلئاز
11) کربوهیدرات موجود درکدام ، مونومری غیر از گلوکز دارد؟
1- ماهیچه 2- سیب زمینی 3- شکر 4- جوانه گندم
12) به جای علامت سؤال کدام گزینه قرار می گیرد؟
؟ یک گلییسرول+سه اسید چرب
۱ - فسفوگلیسرید+آب 2-تری گلیسرید+آب 3-فسفوگلیسرید+3 آب 4-تری گلیسرید+3 آب
۱ مهمترین شکل ذخیره ای لیپید در سلول های گیاهی و جانوری به ترتیب کدام است؟
1- فسفولیپید،تری گلیسرید 2- فسفولیپید، فسفولیپید 3- تری گلیسرید، فسفو لیپید 4- تری گلیسرید، تری گلیسرید
14) اسید های پرب اشباع و غیر اشباع از چه نظر با هم تفاوت دارند؟
1- داشتن پیوند دوگانه 2- نقطه ذوب 3- مدل فضایی 4- داشتن گروه کربوکسیل
15) فسفو لیپید از اجزاي اصلی غشای سلولی است. ساختار آن به کدام مورد شباهت دارد؟
1- تری گلیسرید ها 2- موم ها 3- هورمون ها ی استروئیدی 4- کلسترول
16) در اثر هیدرولیز کدام یک از لیپید های زیر اسید چربی تولید نمی شود؟
1- تری گلیسرید 2- استروئید 3- فسفو لیپید 4- روغن ذرت
17) علت مایع بودن روغن پنبه دانه چیست؟
1- آب گریز بودن آن 2- ساختار تری گلیسریدی آن
3- داشتن حد اکثر هیدروژن ممکن 4- وجود خمیدگی دراسید چرب آن
18) کدام یک درشت مولکول نیست؟
1- کاتالاز 2- سلولز 3 4- DNA
19) تنوع مونومر در کدام یک بیش تر است؟
1- آلبومین ۲- دی ان ای ۳- گلیکوژن 4- RNA
20) واحد های سازنده سلولز و سلولاز به ترتیب کدام است؟
1- گلوکز، آمینواسید 2- گلوکز، گلوکز 3- آمینواسید، گلوکز 4- آمینواسید، فروکتوز
21) در هنگام تشکیل تری پپتید چند مولکول آب حاصل می شود؟
1- یک 2- دو 3- سه 4- هیچکدام
22) کدم نوع پروتئین در مو ، پر و ناخن یافت می شود؟
1- کازئین 2- کراتین 3- میوزین 4- اکتین
23) از عمل کدام آنزیم ماده آلی حاصل نمی شود؟
1-مالتاز 2- لاکتاز 3- کاتالاز 4- پروتئاز
24) برای تهیه آب انگور در صنعت از کدام آنزیم استفاده می شود؟
1- آمیلاز 2- ایزو مراز 3- سلولاز 4- پروتئاز
25) کدام یک اتصال آنزیم به پیش ماده را آسان تر می کند؟
1- ویتامین، سیانید 2- ارسنیک، مواد معدنی 3- ویتامین، مواد معدنی 4- سیانید، ارسنیک
26) کدام یک از فرایند های متابولیسمی به ترتیب انرژی خواه و کدام یک انرژی زا هستند؟
1- فتوسنتز، تنفس سلولی 2- تنفس سلولی، فتوسنتز 3- فتوسنتز، فتوسنتز 4- تنفس سلولی، تنفس سلولی
27) در تشکیل پپتیدی با20 آمینواسید،چند پیوند پپتیدی و چند مولکول آب به ترتیب در آن تشکیل و تولید می شود؟
1- 19، 20 2- 20، 20 3- 20، 19 4- 19، 19
28) فراوانترین ترکیب آلی موجود در سلول های جانوری و گیاهی به ترتیب عبارت است از:
1- آنزیم ها، اسید های نوکلئیک 2- پروتئین ها ، هیدرات کربن 3- لیپید ها، پروتئین ها 4- ، هیدرات کربن ،کلروفیل
29) انواع کدام مولکول، همگی پروتئینی هستند؟
1- آنزیم ها 2- آنتی ژن ها 3- گاما گلبولین ها 4- هورمون ها
30) هر مولکولATP از کدام مواد تشکیل شده است؟
1- یک AMP و سه گروه فسفات 2- یک AMP و دو گروه فسفات
3- قند دئوکسی ریبوز ، دو گروه فسفات و باز تیمین 4- سه گروه فسفات، قند دئوکسی ریبوز و باز گوانین
31) آنزیمی که ساکارز را به دو مولکول مونوساکارید تبدیل می کند، از چه نوعی است؟
1- اکسیداز 2- دهیدروژناز 3- ردوکتاز 4- هیدرولاز
32) کدام یک از ترکیبات زیر متنوع تر است؟
1- تری گلیسرید ها 2- فسفولیپید ها 3- کربو هید رات ها 4- پروتئین ها
33) کدام گزینه در مورد همه ی آنزیم ها صدق می کند؟
1- نیاز به ویتامین و مواد معدنی برای فعالیت 2- فعالیت در PHخنثی
3- شرکت در هیدرولیز مواد 4- داستن ساختار سه بعدی
34)از کدام آنزیم در صنعت برای تهیه اسفنج استفاده می کنند؟
1- کاتالاز 2- ایزومراز 3- پروتئاز 4- آمیلاز
35) در شیرین کردن مواد خوراکی با استفاده از گلوکز از کدام آنزیم استفاده می کنند؟
1- آمیلاز 2- کاتالاز 3- سلولاز 4- ایزومراز
36) از نظرتنوع و اندازه، اسید های نوکلئیک نسبت به پروتئین ها چگونه اند؟
1- پیچیده، کوچک تر 2- ساده تر، کوچک تر 3- پیچیده، بزرگ تر 4- ساده تر، بزرگ تر